Onze eregasten, de Vechters en hun Zorgdragers
Wanneer ben je een vechter?
​
Iedereen die kanker overwonnen heeft of die momenteel nog behandeld wordt, is een “Vechter”.
Levensloop plaatst de persoon achter de ziekte - de Vechter - centraal. Levensloop zet de Vechters in de bloemetjes en viert hun moed. De Vechter met grote V staat symbool voor alle mensen die samen tegen kanker (met een kleine k) vechten.
Wat betekent dat praktisch?
Als Vechter ben je eregast op Levensloop. De ererondes die de Vechters lopen symboliseren de moed van Vechters en hun familie en vrienden. Tijdens de 24 uur van een Levensloop zijn er speciale activiteiten voor de Vechters:
-
de belangrijkste zijn de openings- en ereronde die alle Vechters samen afleggen: aangemoedigd door familie, vrienden en alle deelnemende teams lopen zij een ronde.
-
de tweede ronde leggen de Vechters af met de “zorgdragers”: iedereen die mensen met kanker geholpen of ondersteund hebben in de strijd tegen hun ziekte.
-
verder zijn er recepties, schoonheidsverzorgingen, lezingen, maaltijden, enz.
​
Als hij of zij het wil, mag de Vechter een paarse T-shirt tijdens het evenement dragen om herkenbaar te zijn.
Vechterspaleis
Deze plaats is slechts toegankelijk voor onze eregasten. Dit is hun rusthaven indien ze daar nood aan hebben. Daarnaast worden er meerdere activiteiten georganiseerd, speciaal voor hen.
De Zorgdrager
"Zonder zorgdrager geen Vechter" durft men wel eens te zeggen. Deze heel belangrijke persoon of personen dragen ook de ziekte een beetje mee, terwijl ze ook meestal de logistieke en administratie kant op zich moeten nemen. Ze moeten goed opletten dat zij de kracht behouden om hun Vechter bij te staan.
Daarom eren we eveneens deze zorgdragers.
Pure verwennerij
De vele verwensessies zijn letterlijk een streling voor de Vechters. Voetreflexologie, massages allerhande, infraroodtherapie, shiatsu, make-up, kapper, enz...
Bond- en lotgenoten
De Vechters komen samen (indien ze dit wensen) in het Vechterspaleis (soms Vechterslounge, Viproom, Verwenpaleis... genoemd) met hun bond- en lotgenoten. Spreken over wat ze dagelijks meemaken, tips geven aan anderen, tips krijgen van elkaar, het gevoel krijgen en geven dat niemand alleen is in deze strijd...